BILLUND SKULPTURPARK


Bygherre/ordregiver: Billund Kommune

Kunstner: Leif Kath

Status: Konkurrence 2009, 2. plads

Areal: konkurrenceområdet; 160.000 m²


Alle kender Billund og dens store attraktioner som Legoland og Lalandia. Anderledes er det med Billund Skulpturpark, som i dag er en næsten hemmelig park, som ganske få opdager på deres vej gennem Billund på trods af den meget centrale placering.

Forslaget samler byens mange spredte og varierede funktioner og attraktioner via Skulpturparken, der som en grøn forbindelse griber og forbinder alle byens elementer.

Billund Skulpturpark er den oplagte fysiske løsning på Billunds stærke ønske om, at udvikle sig selv via symbioser mellem byens stærke attraktioner Legoland, ­Lalandia, Billund Camping osv.

Billund Skulpturpark er tænkt i to faser, første fase fokusere på, at optimere parken og fremme de enkelte skulpturer, samt de eksisterende tre indgange til parken.

Anden fase fokuser på en udvidelse af parken via inddragelse af arealer fra den tilstødende væddeløbsbane. Her laves endnu tre indgange til parken, hvorved en stjerneform opstår i parkens beplantning.

Den stjerneformede struktur tænkes som et symbol på Billunds identitet som stjerneattraktion. Stjerneformens ikonværdi opleves tydeligt når den ses fra oven under indflyvninger til den nærliggende Billund Lufthavn.

Stien der forbinder skulpturparken med byen og dens attraktioner, udformes som en særlig kunststi af kunstneren Leif Kath. Parken vil dermed blive tydeliggjort og kunsten ikke blot noget man ser på sin vej, men et ledende element man færdes på.