DANNERHUSETS HAVE


Bygherre/ordregiver: Dannerhuset

Bygningsarkitekt: Varming Tegnestue ApS

Ingeniør: Jørgen Nielsen Rådgivende ingeniører (Konstruktioner), Strunge Jensen A/S (VVS og el)

Entreprenør: Otto P. Nedergaard A/S / Landskabsentreprenør Sven Bech A/S

Status: Realiseret 2012

Areal: 2000 m²

Anlægssum landskab: 2.5 mio. DKK


I forbindelse med en total renovering af den gamle Danner-stiftelse, bliver den tilhørende have, kaldet Dannerhusets have, ligeledes forvandlet fra nedslidt græsplæne til en frodig oase.

Dannerhusets have er udformet som terapihave med fokus på, at brugerne er voldsramte kvinder. Terapihaven er udarbejdet i tæt dialog med Ph.D.-studerende Victoria Linn Lygum fra Forskningscenter for Skov og Landskab, og har de tre oplevelsesværdier, vild, fredfyldt og tryg som forudsætning for planen. Arbejdet med oplevelsesværdierne har kvalificeret designet, så der i haven er skabt mulighed for at trække sig tilbage til mindre rum i haven samtidig med, at overskueligheden og enkeltheden i anlægget bevares.

Årstidernes skiften tydeliggøres i plantevalget, hvor tanken er, at Dannerhusets have skal være rig på sanseoplevelser hele året og være et godt habitat for fugle og insekter.