Hytter Børsmose Camping


Bygherre/ordregiver: Naturstyrelsen

Bygningsarkitekt: Schønherr A/S

Ingeniør: Johansson og Kalstrup

Status: Myndighedsprojekt til godkendelse. Forventet udført forår 2017

Hyttens areal: 35 M²

Anlægssum 6 hytter: 2.1 mio. DKK


Børsmose Camping ligger et stenkast fra vestkysten og er ejet af Naturstyrelsen. Pladsen er en naturcampingplads der ligger i et åbent klitlandskab, præget af gryder og marehalm. Naturstyrelsen har besluttet at opføre 6 nye hytter, der skal fungere som forsøgshytter. Det er Naturstyrelsens ønske at etablere flere lignende hytter i forbindelsen med styrelsens arealer rundt omkring i det danske landskab.

Hytterne er udformet som simple former udført i ubehandlet træ på vægge og tag. Hyttens karakteristika er de to tilbagetrukne terrasser i huset gavle, som giver læ og ly. Terrasserne er steder for ophold og en indbygget bænk sikrer at terrasserne kan bruges uden yderligere møbler.

Hytten er 35m2 og indeholder to værelser med hhv. 1 dobbeltseng og 1 køjeseng. Herudover er der mulighed for hems over værelserne. Mellem værelser er placeret bad og toilet. Alrummet rummer køkken og er forsynet med en lang gennemgående bænk og opbevaringsmøbel.

Hytten beklædes indvendigt (vægge og lofter) med træ. Ligeledes udføres gulve som trægulve. Huset centrale kerne, med køkken og skabe, udføres som hvidmalede gibsvægge.

Alle værelser er udstyret med vinduer fra gulv til loft for at sikre lys og luft i husets enkelte rum. Ved at placere vinduer fra gulv til kip i alrummet trækkes himmellyset ind i hyttens centrale rum. I alrummet er placeret et langsgående vindue, der fra siddehøjde giver udsyn til terrænet.