Illustration: AART
Illustration: AART

Nicolinehus


Bygherre/ordregiver: Bricks

Bygningsarkitekt: AART

Ingeniør: MOE

Status: Konkurrence/tilbud 2016

Areal: 7050 m²

Anlægssum landskab: 14 mio. DKK


Nicolinehus er tænkt og tegnet som en grøn oase i hjertet af Aarhus Ø.

Det særlige ved Nicolinehus placering er, at der er vand og kajkant til begge sider, derved skabes et rum der ikke bare forholder sig til vandet men også til overgangen imellem. Tanken med stedet er at skabe en grøn oase et hængsel, der danner port til det nye bykvarter.

Et stramt grid af træer og beplantninger binder på tværs helt ud til havnekanten og samtidig binder det grønne de forskellige niveauer sammen omkring bebyggelsen. Griddet giver mulighed for at kigge på tværs og diagonalt, således den visuelle kontakt til vandet stadig er intakt.

De forskellige rum, der dannes i og omkring bygningerne, gives en beplantningsmæssig karakter der tilbyder beboer og besøgende en varierende oplevelse. Imellem de to bygningsenheder skabes en have, der dels tilgodeser forbindelsen fra det nye havnebad tegnet af BIG og den gamle fiskerihavn igennem byggeriet, og dels skabes der opholdsmuligheder på grund af den læ-skabende beplantning.

Beplantningen er med til at udfordre og nedskalere den store skala der er stærkt præsenteret på Aarhus Ø og samtidig skaber det læ og opholdsmuligheder for alle.


 

Illustration: AART
Illustration: AART
Illustration: AART