Schønherr skal eksperimentere på historisk torv

Schønherr skal eksperimentere på historisk torv

Bilerne skal væk fra Bispetorvet i Aarhus. Det har givet Schønherr muligheden for at afsøge, hvordan pladsen mellem Aarhus Domkirke og Aarhus Teater i fremtiden skal tage sig ud.

Pladsen_09

Banegårdspladsen ved Aarhus Festuge 2014

Aarhus Byråd har bestemt, at Bispetorvet lige syd for byens Domkirke ikke længere skal fungere som parkeringsplads. Men hvordan det historiske torv kommer til at se ud i fremtiden, er stadig et udviklingsprojekt, som Aarhus Kommune og Schønherr i øjeblikket arbejder på.

Projektet handler om byrumsomdannelse. Det er Schønherrs ambition at udføre forandringen som et midlertidigt eksperiment i fuld skala. Et eksperiment som løbende kan blive justeret og i sidste ende munde ud i en permanent omdannelse.

domkirke 7 003

Skoven ved Store Torv i 2010

Byrumsomdannelsen skal skabe et sammenhængende byrum på de områder omkring kirken, man under et kalder domkirkefeltet. Målet er at tiltrække liv og aktivitet, og åbne for et bredt spænd af udfoldelsesmuligheder.

Hos Schønherr har man tidligere arbejdet med 1:1 eksperimenter og midlertidige byrum. Tegnestuen stod blandt andet, i samarbejde med Festugen, bag Skoven på Store Torv. Mens man senest til sidste års festuge i Aarhus forandrede Banegårdspladsen, så den i stedet for et trafikknudepunkt blev ændret til en rolig plads, hvor folk kunne slå sig ned og slappe af.

Som skitseringsværktøj har Schønherr bygget en model af Bispetorvet og dets omgivelser i forholdet 1:100. På modellen kan man se området i dets helhed, samtidig med at arkitekterne let kan flytte rundt på de forskellige elementer, så det bliver nemmere både at tænke og kommunikere løsninger.

Scroll To Top