Schønherr skal fortælle om fremtidens ferieby

Schønherr skal fortælle om fremtidens ferieby

Tegnestuen står for arkitektopgaven i projektet med at genetablere Egil Fischers Ferieby. Det skal Torben Schønherr fortælle om, når han senere på ugen gæster Kulturministeriet i Ebeltoft.

I Syddjurs Kommune skal Egil Fischers Ferieby og Femmøller Strand have genetableret de oprindelige værdier og landskabsarkitektoniske intentioner, som der i løbet af årene er blevet fjernet eller skjult.

Feriebyen var under opførelsen i 1923 tiltænkt som en levende by året rundt, med boliger, butikker og erhverv på en attraktiv placering tæt ved kysten, Femmøller Strand og Mols Bjerges storslåede landskab.

Siden Egil Fischers tid har området dog udviklet sig med mange sommerhuse, en vildvoksende beplantning, parkeringsanlæg og enkelte butikker. Det bliver der nu ændret på.

Schønherr varetager arkitektopgaven i projektet, der skal genetablere Feriebyen. Projektet har fokus på at fremhæve og sikre stedets kulturhistorie og skabe nye mødesteder og muligheder for oplevelser. Det skal hjælpe med at få de oprindelige landskabsarkitektoniske værdier og kvaliteter tilbage.

På en foredragsaften, arrangeret af Syddjurs Kommunes bevaringsforening BLIS, By- og landskabskultur i Syddjurs, vil Torben Schønherr fortælle om arkitekten Egil Fischer og om planerne for genetableringen af Feriebyen.

Foredraget finder sted torsdag 26. februar i Ebeltoft Kulturhus Kulturministeriet på Festpladsen i Ebeltoft, nærmere bestemt Nørrealle 4, klokken 20.00. Der er gratis adgang for alle interesserede.

Scroll To Top