Furs Havn skal forene naturen og havet

Furs Havn skal forene naturen og havet

Havnen på Fur er i gang med at blive udvidet. Udover at huse yderligere 50 både skal havnen også bringes i tættere kontakt med naturen. Schønherr er underrådgiver på projektet.

Fur Havn danner ramme for både, færgetrafik, fritidsfiskere, lystsejlere og turister. Den alsidighed har været en af inspirationskilderne forud for den igangværende udvidelse.

De forskellige brugertyper er en del af inspirationen til den nye havn, der netop vil lægge vægt på mangfoldigheden. Her vil blive plads til mennesker på tværs af aldersgrupper – både turister, fastboende, fritidsfiskere, lystsejlere og noget helt femte.

Der vil både være gynger til de små, hængekøjer til de tømmermandsramte turister, plads til lystfiskeri og plads til at sætte sejl i havnens sammensurium af oplevelsesmuligheder.

20150127_135444

Projektet med havneudvidelsen, som Skive Kommune besluttede sidste år, skal fungere som hængsel for det nære, grønne område, så havet og naturen kommer til at føles mere som en glidende overgang. 

Udvidelsen bliver udformet vest for den eksisterende havn mod et offentligt grønt areal. Den kommer både til at føje sig til det eksisterende havnemiljø og til den omkringliggende natur. Samtidig vil udvidelsen af havnen give plads til yderligere 50 både.

Opstarten af udvidelsen på den lille ø i Limfjorden begyndte i slutningen af januar, og i sidste uge tog man hul på udlægningen af brodæk på havnens vestmole.

Rådgivningsvirksomheden COWI er totalrådgiver på projektet, mens Schønherr er underrådgiver. Udvidelsen er færdig 1. juli 2015.

DSCN2346

Scroll To Top