Her er planerne for fremtidens Bispetorv

Her er planerne for fremtidens Bispetorv

Tirsdag havde Aarhus Kommune inviteret pressen til møde på Schønherrs tegnestue. Her blev sløret løftet for de kommende planer for Bispetorvet i Aarhus.

I den nærmeste fremtid skal bilerne som bekendt væk fra Bispetorvet. Aarhus Kommune har bedt Schønherr om at undersøge, hvordan pladsen mellem byens Domkirke og Teater i fremtiden skal tage sig ud.

Schønherr vil, i samarbejde med Aarhus Kommune, omdanne Bispetorvet til et midlertidigt eksperiment i fuld skala. Et eksperiment som kan blive justeret og tilpasset i forhold til både mønstre og aktiviteter.

– Visionen er at man med omdannelsen af Bispetorv får skabt en plads i hjertet af byen, der både til hverdag og ved festlige arrangementer bliver et rart sted at slå sig ned for både børn og voksne, fortæller Karin Munch Nielsen fra Schønherr, der er sagsarkitekt for projektet.

Projektet skal ved hjælp af beplantning og andre tiltag gøre torvet mere opholdsvenligt. Byrumsomdannelsen skal åbne for, at de omkringliggende naboer, Domkirken, butikker, banker, teater og lignende, kan få mulighed for at fylde rummet ud med forskellige aktiviteter og events.

Schønherr har tidligere arbejdet med 1:1 eksperimenter i samarbejde med Aarhus Festuge. Senest til sidste års festuge, hvor man forandrede Banegårdspladsen, så den i stedet for et trafikknudepunkt blev ændret til en rolig plads, hvor folk kunne slå sig ned og slappe af. Fire år tidligere skabte Schønherr med stor succes Skoven på Store Torv under Aarhus Festuge.

Eksperimenterne har inspireret tegnestuen til hvordan man kan gribe Bispetorvet an. I processen har der løbende været dialog og sparring med både naboerne, Teknik og Miljø og trafikplanlæggere.

Pressen kunne på mødet se en model af Bispetorvet og dets omgivelser i forholdet 1:100. På skitseringsværktøjet kan man se området i dets helhed, samtidig med at arkitekterne let kan flytte rundt på de forskellige elementer, så det bliver nemmere både at tænke og kommunikere løsninger.

Mødet var samtidig et indspark til morgendagens møde på Aarhus Teater. Her har teatret inviteret alle byens aktører inden for kultur og den kreative sektor, turisme, erhverv og handel til et stormøde om projektet ved Bispetorvet.

Se TV2 ØSTJYLLANDS indslag om Bispetorvet her

Læs Jyllands-Postens artikel om projektet her

Læs Århus Stiftstidendes artikel om projektet her

bispetorv_02

Scroll To Top