Skolegårdskunstværk indviet ved Ribe Katedralskole

Skolegårdskunstværk indviet ved Ribe Katedralskole

Ribe Katedralskole er Danmarks ældste gymnasium, men den historiske skole kan nu prale af at have Danmarks yngste skolegårdskunstværk.

Ribe Katedralskoles nye skolegård har været undervejs i to år, og i sidste uge blev både skolegården, som Schønherr har stået bag, og det kunstværk, som Laila Westergaard har kreeret, indviet.

P1100627I torsdags blev en rød løber rullet hen over stenfrisen, hvorefter hver enkelt af de i alt 112 granitsten med indgraverede ord, ved en rituel sammenrulning kom frem i dagens lys foran.

Det 28 meter lange kunstværk blev præsenteret af kunstværkets kreatør Laila Westergaard, i en fyldt skolegård med elever og inviterede gæster.

Schønherr har stået for istandsættelse af skolegården, samt renovering af skolens have og den tilknyttede cykelparkering.

Det er ikke første gang, at tegnestuen er repræsenteret i købstaden i Sydvestjylland. Tidligere har Schønherr stået for arbejdet med Ribe Domkirkeplads.

Tegnestuen stod for belægningen på den store Domkirkeplads, og for sit arbejde, blev tegnestuen i 2013 belønnet med brolæggerprisen, en pris der bliver givet for at have vist nytænkning og særlig idérigdom i forbindelse med et belægningsarbejde.

P1100642

Scroll To Top