Nordhavnsvej visit på den årlige studietur

Nordhavnsvej visit på den årlige studietur

Dette års studietur gik til København, Nordsjælland og Sverige, hvor vi undervejs blandt andet besøgte nogle af vores egne projekter. Tegnestuens Nordhavnsvej-projekt var særlig fotovenligt i det gode vejr, som det nok fremgår af billederne her.

Nordhavnsvej er et omfattende infrastrukturanlæg, der skal forbinde Helsingørmotorvejen med Nordhavnen i København. Den kommende vej- og tunnelforbindelse er vigtig for Københavns Kommunes udviklingsplaner for Nordhavnen. Placeringen midt i byen kræver en nøje tilpasning til byens skala og struktur, og der arbejdes med det mål for øje “at tilføje mere end der tages”.

En væsentlig del af arbejdet handler om formgivning af vejanlæggets bygværker i tæt dialog med bygherre og ingeniører. Herunder broer, vederlag, støttevægge, kantelementer og andre betonkonstruktioner, som definerer overgangen mellem vej og omgivelser. Hertil kommer apteringselementer, såsom lysmaster, støjskærme, autoværn og skilteportaler.

kollega_1

Tre kolleger i cirklen - en udenforNordhavnstunnelen

Scroll To Top