Skolegårdskunstværk indviet ved Ribe Katedralskole

Skolegårdskunstværk indviet ved Ribe Katedralskole

Ribe Katedralskole er Danmarks ældste gymnasium, men den historiske skole kan nu prale af at have Danmarks yngste skolegårdskunstværk

Ribe Katedralskoles nye skolegård har været undervejs i to år, og i maj blev både skolegården, som Schønherr har stået bag, og det 28 meter lange kunstværk som Laila Westergaard har kreeret, indviet.
Schønherr har stået for istandsættelse af skolegården, samt renovering af skolens have og den tilknyttede cykelparkering.

Torben Schønherr var til stede ved indvielsen og satte et par ord på processen:“Et sådant værk kommer ikke af sig selv. Det tager den tid, det skal tage,” sagde han og gav en ydmyg tak til støtte fra Ny Carlsberg Fonden og direktør, Morten Kyndrup, der faktisk er tidligere Ribestudent.

Afsløringen af selve kunstværket, de 112 granitsten med hver deres indgraverede tekster, skete da en rød løber blev rullet sammen og blotlagde værket for de fremmødte.

 

Laila Westergaard var, ligesom Schønherr, til stede og fortalte om sit kunstværk til eleverne og gæsterne i skolegården:

“På stenene er der tekster fra folk, der har haft deres gang på skolen og fra lande langt væk herfra. Det har været sjovt og angstprovokerende at lave dette værk, men jeg har gjort denne umulige opgave mulig på min måde,” sagde hun lige inden afsløringen, hvor hun også i poetisk stil læste al tekst fra hver sten op i en lang remse, så man kunne høre sammenhængen mellem de udvalgte citater.


Scroll To Top