Byplanprisen 2015

Byplanprisen 2015

Byplanprisen 2015 gik til Hjørring Kommune for en Plan- og Udviklingsstrategi, der går nye veje.

Hjørring Kommune oplever nedgang i befolkningstallet og tilflytning til byerne. Det kræver tilpasning og prioritering. Hjørrings Plan- og Udviklingsstrategi arbejder derfor med omstilling indenfor 5 områder: bosætning, erhverv og jobskabelse, unge og uddannelse, sundhedsfremme samt byernes roller og funktioner.

En del af den prisbelønnede Plan- og Udviklingsstrategi er kommunens og Schønherrs samarbejde omkring forskønnelsen af 7 vejkantsbyer langs hovedvejen Løkkensvej. Her vil vi sikre en langsigtet og bæredygtig omdannelse ved at nedrive og skabe nye grønne zoner og forbindelser til den rige natur. Planen strækker sig over 20 år og vil langsomt give øget bokvalitet. Projektet er det første af sin art og tager fat i en af de væsentligste udfordringer i landets yderområder.

Scroll To Top