Schønherr skal lave tre vejforbindelser i Tingbjerg

Schønherr skal lave tre vejforbindelser i Tingbjerg

Sammen med ingeniørvirksomheden MOE har Schønherr vundet udbuddet vedrørende totalrådgivning af tre vejforbindelser i Tingbjerg for Københavns Kommune.

Projektet udspringer af at Københavns Kommune har vedtaget en Byudviklingstrategi for Tingbjerg-Husum, som indeholder ambitiøse forslag til udvikling af byområdet på den lange bane.

Et af hovedprincipperne bag strategien er nye og opgraderede trafikforbindelser til og fra Tingbjerg. Det er  en forudsætning for, at den samlede byudviklingsstrategi kan lykkes.

De tre vejforbindelser skal øge gennemstrømningen af mennesker markant, hvilket spiller en central rolle i at øge trygheden for beboere og besøgende i området.

Formålet med selve skitseprojektet er, at belyse de muligheder og konsekvenser, der er forbundet med at anlægge nye vejforbindelser gennem de etablerede områder. Heriblandt hvordan landskab og by kan påvirkes mindst muligt af vejene. Efterfølgende vil projektet være i dialog med henholdsvis Gladsaxe Kommune, Fredningsmyndighederne og Vejdirektoratet.

De tre vejforbindelser er:

A: fra Tingbjerg til Mørkhøj-kvarteret i Gladsaxe

B: fra Tingbjerg via Vestvolden til Bystævnet i Husum

C: nordvendte ramper på Hillerødmotorvejen til Tingbjerg

Scroll To Top