Schønherr vinder det nye Silkeborg Torv

Schønherr vinder det nye Silkeborg Torv

Som totalrådgiver skal Schønherr sammen med Moe stå for projekteringen af det nye Silkeborg Torv. I februar skrev vi, at vi havde præsenteret byrådet i Silkeborg for skitserne til det nye torv, og nu er det offentliggjort, at vi får lov til at følge projektet helt til dørs.

Schønherrs forslag til torvet er stærkt inspireret af Asger Jorn og torvets oprindelige udseende i 1800-tallet. Samtidig har man hele vejen igennem lyttet til borgerne og deres ønsker, da det i sidste ende er dem, der skal have gavn af torvet.

Statue af byens grundlægger

Det er endnu ikke fastlagt, hvor statuen af byens grundlægger, Michael Drewsen, skal placeres. Silkeborg Kommune ønsker at lytte til og imødekomme borgernes forhåbninger til statuen af byens grundlægger, og derfor er det endnu ikke bestemt, hvor han skal stå. Det har blandt andet været foreslået, at han skal gå på omgang i byen, for at imødekomme så mange som muligt.

En særlig tradition med statuen er, at nyudklækkede studenter danser omkring ham og fejrer det afsluttede kapitel i deres liv. Schønherr har foreslået, hvis Drewsen skal stå på torvet, at han står og kigger ud over torvet mod porten ved Hotel Dania.

Ønsker du at læse nærmere om, hvilke tanker og idéer Schønherr har til Silkeborg Torv, kan du læse videre i artiklen her.

Her kan du se en video, hvor Franch Borch-Olsen tilbage i februar præsenterer modellen af det nye torv.

Scroll To Top