Vi er prækvalificeret i konkurrencen om det nye Steno Diabetes Center Copenhagen

Vi er prækvalificeret i konkurrencen om det nye Steno Diabetes Center Copenhagen

Sammen med Aarhus Arkitekterne, 3XN, Alectia og RH Arkitekter er vi prækvalificeret i konkurrencen om det nye Steno Diabetes Center Copenhagen, der er tilknyttet Herlev Hospital. Byggeriet bliver 18.000 kvadratmeter stort, og vil kunne behandle op mod 13.000 diabetespatienter hvert år. Vores team er ét blandt fem udvalgte fra en gruppe på 17 ansøgere.

Bag projektet

Bag projektet står Region Hovedstaden og Novo Nordisk Fonden. Netop Novo Nordisk Fonden har været hovedårsagen til, at projektet kan blive realiseret, da fonden har bevilget op til 2,8 milliarder kroner, hvilket er fondens største enkeltstående bevilling nogensinde. Aftalen mellem Region Hovedstaden og fonden er, at regionen finansierer den almindelige drift af centeret, hvor fonden bevilger støtte til driften af supplerende behandlings- og forebyggelsesaktiviteter.

Målet med at opføre centeret er, at man har en bygning med topmoderne forskningsfaciliteter, samt et sted der promoverer folkesundhed og undervisning for hele Region Hovedstaden.

Bedre behandling på et højre niveau

Indtil centeret står klar, vil det nuværende diabetescenter i Gentofte fungere som hidtil. Tidligere har klinikchef på Steno, Henrik Ullits Andersen, udtalt sig om projektet:

”Det nye center betyder tættere samarbejde om behandling og forskning på tværs af regionen. Men for de patienter, som i dag går på Steno, fortsætter deres behandling som hidtil. Vi vil fortsat tilbyde behandling på et højt niveau, og det vil være det samme team af læger og sygeplejersker, som patienterne kender. Først fra 2020 skal vores patienter tage til Herlev i stedet for til Gentofte,” siger Henrik Ullits Andersen.

Det forventes, at byggeriet vil koste op mod en halv milliard kroner at opføre.

Scroll To Top