Første spadestik i Kokkedal er taget

Første spadestik i Kokkedal er taget

De første spadestik til det storstilede klimaprojekt i Kokkedal er blevet taget. Over de næste tre måneder vil 40 små og store projekter i Kokkedal forandre området for altid. Sammen med borgerne i Kokkedal har vi udviklet og finpudset projektet, der skal klimasikre hele området.

Fredensborg Amtsavis

“Det er snart fire år siden, at stjernearkitekterne tegnede en robåd i Usserød Å og vandt den store klimakonkurrence for byudvikling af Kokkedal.

Dengang kunne man grine lidt af netop den detalje -nu kan man glæde sig til, at arbejdet snart går i gang med at lave 40 små og store nedslagssteder, hvor landskabsarkitekterne fra Schønherr A/ S har i samarbejde med borgerne udviklet og finpudset projektet, der vil forandre Kokkedal for altid.

Om resultatet vil blive lige så rost som Schønherrs plads foran domkirken i Ribe, genskabelsen af Brede Allé ved Fredensborg Slot eller omgivelserne ved Fuglsang Kunstmuseum på Falster -ja, det vil historien vise. Men mulighederne er der,” varsler en begejstret Ejvind Mortensen, projektchef i Fredensborg Kommune.

“Schønherr er ekstremt gode til at have blik for æstetikken i alt, hvad de laver,” siger han.

Sådan lyder de første linjer i Fredensborg Amtsavis, der i anledning af det dengang kommende første spadestik bragte en artikel om projektet. Vi har, ligesom borgere og politikere i Kokkedal, længe glædet os til at komme i gang, og derfor er vi meget glade for at kunne fortælle at projektet er gået i gang.

Første etape

Dermed er første etape skudt i gang. Det samlede område, projektet omhandler, dækker 69 hektarer og tæller mere end 3.000 beboere. Der er bevilget en anlægssum på 118 mio. kroner, hvilket frem til 2018 skal forny både private og offentlige arealer i området. Den nuværende etape, der netop er skudt i gang, løber indtil marts 2017.

Etape 2 involverer Engene i det nordlige Kokkedal med boldbaner og vandlæringsstation, og etape 3 er de kommunale arealer, særligt foran Egedalshallen og Holmegårdscentret, der starter til september.

Du kan læse mere om projektet her.

Scroll To Top