Fem stjerner til Sankt Annæ Plads

Fem stjerner til Sankt Annæ Plads

I artiklen fra Berlingske Kultur 27. juni tilkendegiver Torben Weirup sin mening om den nye Kvæsthusmolen og Sankt Annæ Plads, som vi har lavet. Det bliver til fem ud af seks stjerner til begge projekter, der ligger lige op ad hinanden.

Klimasikring og æstetisk udtryk

Han snakker både om de æstetiske udtryk i pladsen, og kommer godt rundt om klimasikringen, som jo er en meget stor del af projektet. Han siger eksempelvis:

“Der var endnu en grund til, at Sankt Annæ Plads skulle renoveres. Og renoveres gennemgribende. For det første var der parkeringspladserne, der gerne skulle væk. Men for det andet kom der et af de store regnskyl, vi efter sigende får flere af, og det gik hårdt ud over området. Klimasikring er et kort, der overtrumfer de fleste andre i spillet om byfornyelse. For eller imod? For fornyelse? For at alting skal være som det var? Eller for at alting må forandres, for at det kan forblive det samme?

Sankt Annæ Plads er blevet en del af den klimasikring, der udføres en række steder landet over. Ved skybrud ledes vandet ned i det forsænkede midteranlæg og gennem underjordiske rør ud i havneløbet. Også de græsbeklædte plæner kan sammen med blomsterbede tage en del af presset fra regnen.”

Hele artiklen kan du finde i web-udgave lige her samt i original udgave lige her.

Scroll To Top