Nyt besøgssted ved Filsø

Nyt besøgssted ved Filsø

Schønherr har i samarbejde med Realdania, Aage V Jensen Naturfond og Naturstyrelsen lavet “Besøgssted ved Filsø”, der vil stå færdig til sommer. Her vil man kunne gå en tur på den nye ovale bro, der gør det lettere at komme helt tæt på det særlige landskab og fugleparadis.

Besøgsstedet består af en adgangsvej, der gennem fredet og spektakulær natur fører ned til besøgsstedets parkeringsplads, der ligger ved kanten af søen. Fra parkeringspladsen bevæger man sig via en skrånende betonflade ud mod en landskabsbro udført i beton, der strækker sig ud over søen. Fra broen kan man opleve Filsø og det vidtstrakte landskab, hvor man i én og samme bevægelse kan komme helt tæt på vandspejlet og i én panorerende bevægelse bliver præsenteret for områdets unikke natur.

Filsø er et naturgenoprettelsesprojekt. Filsø, placeret tæt ved Henne Strand ved vestkysten, er et 2200 hektar stort område, der oprindeligt har været fjord med adgang til Vesterhavet. I senere tider har området været afvandet og brugt som landbrugsareal. I 2010 køber Aage V. Jensens Natur Fond området med henblik på at føre det tilbage til dets naturlige tilstand og genskabe, hvad der engang var Danmarks næststørste sø. Stedet skal være samlingspunkt for områdets mange naturruter og de besøgende til Filsø.

Besøgssted ved Filsø er en del af ”Steder i landskabet” som Realdania har lanceret som en del af kampagnen ”Stedet tæller”, der skal skabe livskvalitet og nye oplevelser i Danmarks yderområder.
Læs mere om kampagnen her

Scroll To Top