Kannikegården i finalefeltet til Mies van der Rohe-prisen

Kannikegården i finalefeltet til Mies van der Rohe-prisen

Ud af de 355 projekter, der i sin tid blev nomineret, er Kannikegården i Ribe nu i Top 5 i dysten om den fornemme Mie van der Rohe-pris. Det skriver Licitationen i en artikel i dag. Kannikegården, der stod færdigt i 2016, er lavet i et samarbejde mellem bygningsarkitekterne Lundgaard og Tranbjerg og Schønherr.

Feltet af nominerede til den internationale og prestigefyldte arkitekturpris bestod i december af 355 projekter. Det blev efterfølgende skåret ned til 40, og her slap tre danske projekter igennem nåleøjet; Kannikegården i Ribe af Lundgaard & Tranberg, Kvæsthus Molen i København, designet og projekteret af samme tegnestue og Skjern Å Pumpestation, der er tegnet af Johansen Skovsted Arkitekter. Og nu er Kannikegården blandt de sidste fem, der udover Ribe tæller et lejlighedskompleks i Amsterdam, et museum i Rivesaltes, 44 boligere i London og et museum i Warszawa. Læs om alle projekterne på ArchDailys hjemmeside her.

Hensigten med Kannikegården var at lave en løsning, der rammer Ribes charmerende skæve, robuste og smukke historie. Have, belægninger og trapper er nænsomt tilpasset bygninger, gade og plads, så Kannikkegården som helhed bliver en naturlig del af byen. Havens rå betonstøbninger og granitbelægningerne giver en god harmoni med både historiske mursten og Kannikegårdens nye teglskaller. Den frodige, grønne have er baggrund for ruinen, der ses fra Domkirkepladsen. Dette svarer til oplevelsen af Ribes mange kik ind gennem porte og låger til byens baggårde og haver.

Vinderen af Mie van der Rohe-prisen bliver kåret den 16. maj.

Scroll To Top