Psykiatrisk Hospital i Slagelse vinder en MIPIM Award

Psykiatrisk Hospital i Slagelse vinder en MIPIM Award

I går blev vinderne af dette års MIPIM Awards udkåret ved en ceremoni i Cannes, og GAPS, bedre kendt som Psykiatrisk Hospital i Slagelse, var en af dem! Det skriver Dagens Byggeri i dag.

Hospitalet, der er opført af Region Sjælland, blev tildelt en MIPIM Award i kategorien “Best Healthcare Development’. Det er tegnet af Vilhelm Lauritzen Architects og Karlsson Architects, mens alt uderum er tegnet af Schønherr.

Thomas West Jensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, fortæller om prisen: “Vi er naturligvis utroligt glade for at få den anerkendelse. Der er fortsat meget stort fokus på sundhedsbyggeri og helende arkitektur, hvor man i tiltagende grad fokuserer på patienterne frem for udelukkende på institutionen. Man ser med andre ord på sundhedsbyggeri ud fra en menneskelig skala, og det udmønter sig i nogle smukke og sanselige bygninger. Disse værdier er om noget manifesteret i Gaps, og det er en MIPIM Award i høj grad med til at understrege”.

I alt blev der uddelt 12 Awards – hvoraf den ene var Juryens Specialpris – og der var danske nomineringer i flere af disse. Således var By & Havns P-hus Lüders i Nordhavn, tegnet af JAJA Architechts og Årstiderne Arkitekter, med i kategorien ‘Best Refurbished Building.

I kategorien ‘Best Futura Projekt’ var Christiansholm (Papirøen), tegnet af COBE og udviklet af Danica Ejendomme, Unionkul Ejendomme, Nordkranen samt By & Havn, ligeledes nomineret.

Desuden var der dansk islæt i det tyske projekt med Siemens Hovedkvarter under kategorien ‘Best Innovative Green Building’. Det er nemlig tegnet af danske Henning Larsen Architects.

Men det altså ‘blot’ til en enkelt dansk Award – se vinderne i de 12 forskellige kategorier her

Scroll To Top