Smøgen i Varde indviet

Smøgen i Varde indviet

I gamle dage gik stålværksarbejderne den vej til arbejde. Siden forfaldt smøgen mellem Vestergade og Vestervold – lørdag den 27. maj blev den genindviet i forvandlet udgave.

Smøgen går forrest i historisk byfornyelse. En fornyelse Schønherr er en stor del af. Schønherr har stået for Smøgen, der matcher områdets blanding af gammel industri og by, så er der “Byens Gulv” i Varde bymidte, hvor en gennemgående belægningsløsning skal definerer og sammen­binder gader og pladser samt en ny bod, der skal erstatte den gamle pølsebod på Varde Torv.

Smøgen er første del af den historiske byfornyelse. Herefter kommer turen til Brogade, og næste år følger Smedegade og Lundgade og en forlængelse af Fiskergade, så man kan se det gamle gadeforløb hen over Murtfeldts Plads. Prikken over i’et bliver fornyelsen af krydset Vestergade, Nørregade og Grydergade. I dag et noget nedslidt og overset kryds, som får ny belægning og kunst af Leif Sylvestersen.

Tilbage til Smøgen
Beboerne ud til smøgen mellem Vestergade og Vestervold i Varde er glade. Winnie Vagtborg, der bor med indkørsel til smøgen, er nærmest lykkelig: “Det er sindssygt, hvad det betyder. Pludselig har vi et superlækkert område, som vi synes, vi kan være bekendt. Før skulle du helst være i traktor, for at køre igennem, og tilmed har vi lært vores naboer at kende via møderne om projektet med kommunen”, siger hun i en artikel fra JydskeVestkysten.

Grundejerne har bidraget til fornyelsen med separat kloakering, som skulle være på plads, før brolægningen gik i gang. En brolægning i form af børstet beton i jernrammer og flækkede chaussesten.

Preben Friis-Hauge, formand for Plan- og Teknikudvalget klippede det røde bånd, og det lokale bryggeri Warwick, der er en af de tre grundejere i smøgen, gav gratis øl.

Scroll To Top