Dagens Byggeri: Bygninger er detaljer i helheden

Dagens Byggeri: Bygninger er detaljer i helheden

Kreativ direktør hos Schønherr, Rikke Juul Gram, er taget på byvandring med Grøn Teknik i Aarhus, hvor samtalen falder på, hvad der definerer en by og særligt, hvad der definerer dens skønhed. Det hele ender ved mellemrummene.

Mellemrum i form af, hvad der er imellem bygninger, såsom grønt og blåt, og det der giver balance til en by, der både har vokseværk og byggeiver.

”Alt, hvad der ikke er bygninger, er offentligt rum og tilhører os alle sammen. Og når vi ikke har tilstrækkelig omsorg for skønheden i byrummet, falmer både byen og vi selv,” siger Rikke.

For- og bagsiden af Aarhus
Byvandringen kommer forbi de nye områder, der ligger mellem Aarhus midtby og Aarhus Ø, hvor der bl.a. er blevet bygget et nyt kraftcenter for uddannelse, forskning, innovation og iværksætteri – kendt som Navitas.

Her får den nye træbrygge, der ligger som frontavenue, samlet byens rum til et sted, hvor folk kan mødes med hinanden. Dog synes bagsiden at være blevet glemt i planlægningen, hvilket skaber en distance til det meningsfulde og historiske rum, der befinder sig mellem byens vægge.

”Jeg synes, her skulle være masser af træer, der fortæller om hele den historie, som Aarhus er født af, og der mangler lidt for eksempel omkring Navitas,” siger Rikke Juul Gram til Dagens Byggeri.

Tilbage til rødderne

Det handler om at finde en balance, hvorved byen bibeholder sin autenticitet. Der, hvor nyt møder det eksisterende, hvor natur forbliver naturlig, og hvor arkitektur kan blive en ubevidst interaktion.

Som Rikke formulerer det: ”Bygninger er detaljer i det store billede.”

Du kan læse hele artiklen her.
Fotokreditering: Kristian Troelsen, Dagens Byggeri

Scroll To Top