Indvielse af Klimatilpasning Kokkedal

Indvielse af Klimatilpasning Kokkedal

To skybrud i henholdsvis 2007 og 2010, der fik Usserød Å i Kokkedal til at gå over sine bredder med voldsom kraft, satte gang i debatter og forhandlinger om nødvendigheden af klimatilpasninger i Kokkedal.

Seks år og 40 delprojekter senere står et af Danmarks største klimatilpasningsprojekter klar til indvielse. Det sker onsdag d. 13. september med et fornemt heldagsprogram, der byder på faglige såvel som festlige arrangementer. Den officielle indvielse starter kl. 15.30. Projektet dækker et stort område i Kokkedal og udover Fredensborg Forsyning involverer det tre forskellige bygherrer: Fredensborg kommune, 3B og AB Hørsholm Kokkedal.

Schønherr: Den Blågrønne Haveby

Schønherr er totalrådgiver på projektet med Rambøll som underrådgiver. I projektet demonstreres en række nye og innovative løsninger på tilbageholdelse af regnvand integreret med rum for rekreation og aktivitet. Derved er det landskabsarkitektoniske greb i Kokkedal et eksempel på, hvordan man udarbejder en klimatilpasningsplan, der forbedrer livet for borgere – både miljømæssigt, kulturelt og socialt – og viser, hvordan det kan bruges som redskab til byudvikling.

Seminar: Den faglige vinkel

Inden den officielle indvielse, er der planlagt fagligt seminar (tilmelding nødvendig), hvor man bl.a. vil kunne opleve projekteringsleder fra Schønherr, landskabsarkitekt Ulrik Kuggas, i selskab med ingeniør Ulrik Lassen fra Rambøll fortælle om, hvordan de har grebet det store klimaprojekt an.

Senere på dagen vil der være tematisk rundvisning, hvor Ulrik Kuggas er at finde på ’Den arkitektoniske tur’, der handler om de muligheder, der ligger i at designe med vand. Denne rundvisning er i selskab med udviklingskonsulent Oliver Vanges fra LOA.

Det officielle program for dagen kan ses her.

Scroll To Top