Viborg nomineret til Access City Award 2018

Viborg nomineret til Access City Award 2018

Viborg er nomineret til titlen som Europas mest tilgængelige by. Prisen hedder Access City Award 2018 og bliver uddelt af Europa Kommissionen. Nomineringen sker på baggrund af projektet Tilgængelighed i historiske bykerner – nye veje til Viborgs kulturarv. Viborg er i selskab med Ljubljana (Slovenien), Lyon (Frankrig) og Luxemburg. Det er første gang, at en dansk by er nomineret.

Access City Award er en årlig konkurrence, der arrangeres af Europa Kommissionen og Det Europæiske Handicapforum for at fejre EU’s handicapdag. Prisen bliver givet som anerkendelse til større europæiske byer, der arbejder på at forbedre tilgængeligheden for alle borgere på nye og innovative måder. Den officielle ceremoni finder sted i Bruxelles d. 5. december, hvor der vil være prisuddeling og udtalelser fra juryen.

– Nomineringen bekræfter os i, at vi i den grad er lykkedes med sammen at finde nye løsninger, der har skabt tilgængelighed i vores historiske bymidte på en diskret og ligeværdig måde og i respekt for vores kulturhistoriske miljø, siger Karl Johan Legaard, planchef for Viborg Kommune.

Viborg – Rig på kulturarv og tilgængelighed

I projektet, Tilgængelighed i historiske bykerner – nye veje til Viborgs kulturarv, er der arbejdet hen imod at skabe bedre adgang til Viborgs historiske midtby. I flere af byens haver er trin erstattet med ramper, og Nytorv har gennemgået en make-over fra parkeringsplads til byplads, hvilket blev præmieret med Arkitekturens Pris 2017 i slutningen af september.

– Vi får fortsat megen ros for projektet fra såvel borgere som besøgende, og det er samtidig en glæde at opleve, hvor de nye tiltag har medvirket til at skabe nyt byliv med blandt andet nye caféer, restauranter og boliger, siger Karl Johan Legaard.

Projektet udspringer af et internationalt samarbejde i League of Historical and Accessible Cities og skal tjene som et nordisk demonstrationsprojekt til, hvordan man kan sikre god tilgængelighed og samtidig bevare kulturarven i europæiske byer.

Projektet blev påbegyndt i 2010 og stod færdigt ved indvielsen d. 23. september 2016. Det er blevet realiseret med hjælp fra Realdania, Bevica Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond, Vanførerfonden og Viborg Kommune med fokus på at gøre den historiske bykerne lettere tilgængelig.

Nytorv

Nytorv

Scroll To Top