Landskabet er baggrund for alt menneskeskabt – C. F. Hansen Medaljen til Torben Schønherr

Landskabet er baggrund for alt menneskeskabt – C. F. Hansen Medaljen til Torben Schønherr

Ved Det Kongelige Danske Kunstakademis årlige stiftelsesfest i går d. 15/3 2018 modtog Torben Schønherr den højeste kollegiale udmærkelse man kan få som arkitekt i Danmark – C. F. Hansen Medaillen.

I motivationen lyder det blandt andet: Som landskabsarkitekt udspænder Torben Schønherr rummet mellem kulturarvens dybe rødder og stjernerne i galakserne. Han tager favntag med den store historie og lader sin viden manifestere sig i et nærvær og en ydmyghed over for stedet – frembringer med klare greb mærkbare værker. 

På tegnestuen er vi naturligvis meget stolte over, at Torben nu modtager denne yderst velfortjente pris’ Siger Schønherrs administrerende direktør, Nina Jensen, og fortsætter ‘Torbens arbejde har været definerende for en hel generation af Danske landskabsarkitekter – og hans tanker og tilgang er stadig en vigtig rettesnor for os’

‘Det kan ikke blive enkelt nok, det kan ikke blive simpelt nok, det kan ikke blive dybt nok, ynder Torben at sige med en formulering lånt fra Poul Borum. Det er den slags udsagn, der lyder besnærende enkle – men som det kræver indlevelse, omhu og ihærdighed at omsætte til praksis. At kunne skabe det enkle og dybe greb som ser så legende let ud, er Torbens særkende.

Torben skriver digte med sansede glimt fra både hverdagen og verden. Et af digtene er tilegnet hestene over indgangen til Marcuskirken (hest B nr 2 fra venstre) i Venezia og lyder:

Du
Kobberhest
Guldbelagt
Kotebunden evighed
Fortæl os
Hvad du ved

Den koteopmålte hest er stadig vores bomærke.

Tillykke!!

Læs hele motiveringen på Akademiraadets hjemmeside

Scroll To Top