Fra parkeringsplads til turneringsplads

Fra parkeringsplads til turneringsplads

Første skridt er taget til at føre Nyborg Torv tilbage til 1537. På Stendamsgade ved den gamle politistation blev der d. 11. april lagt en forsmag på belægningen, som skal strække sig til Nyborg Torv. Belægningen er ikke det eneste, der skal forandres – Nyborg Torv skal ikke længere være en parkeringsplads. Vi laver projektet i samarbejde med Schul Landskabsarkitekter og Cubo.

”Torvet var før hen Christian d. 3.s turneringsplads, der i dag er en parkeringsplads. Med vores projekt bliver det et helt rent torv igen,” siger Anders Heeland Madsen, landskabsarkitet i Schønherr.

I 1537 opkøbte Christian d. 3. en række huse på Nørregade og frilagde efterfølgende torvet med det formål at lave en turneringsplads. Det var noget af det første, han gjorde for at lave Nyborg til Danmarks første hovedstad. En rigtig hovedstad har nemlig en turneringsplads.

Nyborg Torv vil, når torvet står færdigt, kunne rumme de årlige turneringsdage med dertilhørende tribuner. Derudover vil der blive plads til udeservering, torvedage og andre aktiviteter.

Scroll To Top