Indvielse af Henne Strand

Indvielse af Henne Strand

På fredag d. 8. juni kl. 15 indvies det nye kystprojekt ved Henne Strand. Projektet finder sit grundlag i behovet for at forstærke forbindelsen mellem by og strand – en forbindelse der førhen var spærret af byrum og pullerter. Nedenfor fortæller sagsarkitekt Ane Juul Gram om, hvordan idéen om Henne Strand projektet opstod, og hvordan det på ny forbinder by og strand.

”Hele idéen til Henne Strand projektet kommer fra en forestilling om at se klitterne fra oven. Når man ser landskabet oppefra, kan man se, at der blandt klitterne er opstået menneske- og dyreskabte stier. Idéen kommer altså fra stierne og klitterne, hvis historier vi genfortæller på en ny måde – med egetræskanter i landskabet. Egetræskanterne indrammer både de nye klitter og hele stiforløbet, men kan derudover bruges til hvad som helst: siddemuligheder, legekanter, flader til ophold, cykelstativ og støttemur.”

En sammenkobling af by og strand.
Egetræskanter som understreger klitternes forløb og et overlappende beplantningsprojekt er to hovedgreb i den sammenkobling af by og strand, der sker med den nye rute til stranden.

”Vi har gjort meget ud af forbindelsen mellem strand og by. Vi har kigget på, hvordan landskabet ser ud, når man kommer fra byen og ud imod stranden. For at sammenkoble de to områder, har vi valgt at bruge et overlappende forløb i beplantning og trækanter. I det nyskabte bylandskab er der strandbeplantning indrammet af trækanter. Når man kommer længere ud af byen og hen mod stranden, finder man de samme trækanter blandt strandens naturlige klitter.”

Et smugkig på programmet for indvielsen
Programmet for indvielsen d. 8. februar kl. 15 står blandt andet på to talere. Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune og Rikke Juul Gram, kreativ direktør og partner i Schønherr, skal begge holde tale. Derudover vil Erik Buhl dele et par ”fun facts” om projektet. Blandt andet at der er brugt i alt 1,6 kilometer egetræsplanker, og at 50.000 rustfrie skruer holder egetræskanterne sammen.

Scroll To Top