Schønherr står for landskabet i helhedsplan til ny central bydel i Horsens

Schønherr står for landskabet i helhedsplan til ny central bydel i Horsens

Schønherr er sammen med Skala Arkitekter og Urban Power udvalgt til at tegne en helhedsplan på det nye Godsbane Kvarter i Horsens. I alt 150.000 m2. DSB Ejendomsudvikling er ejere af arealet, som ligger midt i Horsens og strækker sig fra nord til syd for Horsens Banegård. Skala Arkitekter er totalrådgiver, og Schønherr og Urban Power er underrådgivere.

Gitte Sauer er sagsarkitekt på helhedsplanen til den nye bydel i Horsens, og hun glæder sig til at arbejde med helhedsplanen.

–  I helhedsplanen arbejder jeg med kontrasten mellem de tørre og næringsfattige plantemiljøer langs med banen og de mere frodige landskabstræk inde i bebyggelsen. Det bliver spændende med det offentlige parkstrøg, som gennemskærer byggefelterne. Det bliver interessant at se, hvad det kan tilføre i de private, halvprivate og offentlige arealer.

De tre forbindelser

Landskabet kommer blandt andet til at byde på grønne åndehuller og tre langsgående forbindelser: Bygaden, Det Grønne Strøg og Æbleruten. Bygaden er den centrale gade, der kobler sig til stationen. Det Grønne Strøg er omkranset af en frodig regnvandspark. Derudover krydser den henover byggefelterne som en oplevelsesrute. Den tredje forbindelse er Æbleruten.

–  Vi arbejder med, hvordan vi kan indarbejde noget af det, der findes i dag, på en måde så det også fungerer i det nye byrum. De langsgående forbindelser er inspireret fra de vidtrækkende togbaner og det tørre landskab, de ofte befinder sig i. Derudover har vi Æbleruten, som i virkeligheden er en cykelsti. Den kommer til at forløbe i det tørre næringsfattige banelandskab, men hvor vi så planter æbletræer langs banen og cykelstien. Det gør vi som en del af fortællingen om, at folk i gamle dage kastede æbleskrog ud ad vinduet, når de rejste med toget, siger Gitte Sauer

De tre langsgående forbindelser

Blandt områderne omkring Godsbane Kvarteret er midtbyen, campus, stationen og Bygholm Park, som alle er med til at skabe identiteten for Godsbane Kvarteret. Blandt andet byder helhedsplanen på grønne områder og urbane pladser, som naturligt kobler bydelen sammen med campus og den resterende by.

Vi ser frem til et godt samarbejde og et spændende projekt!

 

Scroll To Top