Mønsted Kalkgruber vinder tilgængelighedspris

Mønsted Kalkgruber vinder tilgængelighedspris

Handicaprådet i Viborg Kommune har valgt Mønsted Kalkgruber til vinder af tilgængelighedsprisen 2018. Viborg Kommunes handicapråd uddeler hvert år en pris til en person, virksomhed eller forening, som har en bred forståelse for tilgængelighed.

Formand i Handicaprådet i Viborg Kommune, Ulla Serup Thomsen, siger i forbindelse med, at Mønsted Kalkgruber vinder tilgængelighedsprisen:

– Der er lavet en fantastisk flot tilgang. Der er tilgængeligt i meget vid udstrækning, handicapparkeringspladserne er tæt på indgangen, og man kan komme helt ned i kalkgruberne, fordi toget har fire pladser til kørestole. Nede i gruberne er der trægangbroer, så man kan køre med kørestole, gå med rollator eller gå med sine krykker, siger hun og fortsætter

–  Det hele er ovenikøbet gjort med omtanke, så det også er smukt.

Rikke Juul Gram, Kreativ direktør i Schønherr, er glad for Handicaprådets beslutning om, at Mønsted Kalkgruber er vinder af tilgængelighedsprisen.

–  Det er fantastisk, når det kan lykkes, at man gennem helt konkrete fysiske behov for tilgængelighed kan være med at løfte en hel attraktion. Og på den måde udpege og understøtte de landskabelige værdier, mere end man ellers havde kunne, siger Rikke Juul Gram.

Prisen blev tildelt før, end den plejer

Normalt tildeler Handicaprådet tilgængelighedsprisen d. 23. august, men i år blev den tildelt d. 20. juni. Den 23. august er en særlig dato for Handicaprådet, da det er datoen, da FN Handicapkonvention trådte i kraft i Danmark. Dog måtte de bryde traditionen, fordi toget i Mønsted Kalkgruber slutter sin sæson d. 15. august.

Det glæder Per Bugge Vegger, som er den daglige leder for Mønsted Kalkgruber, fordi han oplever en stor stigning i antallet af besøgende.

– Der kom flere allerede, da vi fik den faste togdrift ud og ind af gruberne, og nu er der også en handicapvenlig rute rundt i selve gruberne. Men efter at tilgængelighedsprojektet er blevet indviet, har der været en stor stigning, og vi får virkeligt meget ros for de tiltag, der er gennemført, så det har gjort mange mennesker glade.

Scroll To Top