Rejsegilde i pandaanlægget

Rejsegilde i pandaanlægget

Torsdag den 25. september 2018 var der rejsegilde i pandaanlægget i Zoologisk Have København. Pandaanlægget er tegnet af Bjarke Ingels Group, Schønherr med MOE som ingeniør og forventes at stå klar til de to nye beboere i 2019. Her kan du læse den pressemeddelelse, som København Zoo udsendte i forbindelse med dagens begivenhed.

Foto: Zoologisk Have København

 

Rejsegilde i Pandaanlægget

Zoologisk Have København: Arkitekter, ingeniører, byggearbejdere og ZOOs ansatte fejrede i dag rejsegilde i Pandaanlægget. Byggeriet skal tage imod to kinesiske pandaer til april

Byggearbejdere, arkitekter og ingeniører lagde for en kort stund værktøj og målebånd til side for at markere en af de helt store milepæle i det prestigefyldte byggeri, der til foråret kommer til at huse to kinesiske pandaer. Ved rejsegildet blev det markeret, at byggeriets tag nu er lukket, og administrerende direktør Jørgen Nielsen benyttede lejligheden til først og fremmest at takke byggearbejdere, medarbejdere i ZOO og tekniske rådgivere, der tilskrives æren for, at byggeriet holder sig inden for tidsrammen og dermed forventes at stå klar til april:

”En særlig tak skal lyde til byggearbejderne, der knokler på højtryk og er lykkedes med at holde tidsplanen. Det har været og er en mønsterbyggeplads, hvor alt er velorganiseret og velfungerende, og hvor der ingen uheld har været. Stor ros til ingeniørerne for det enestående gode samspil mellem interessenterne på byggepladsen. Stor ros til det stærke samarbejde blandt de ca. 60 mand, der hver dag arbejder på byggeriet,” sagde Jørgen Nielsen blandt andet i sin tale, hvor han også fik rettet en særlig tak til de danske virksomheder, der har bidraget til finansieringen af byggeriet.

Arkitekterne Bjarke Ingels og David Zahle gik på talerstolen sammen, og de hæftede sig især ved den helt særlige idéproces, der ligger bag tegningerne og designet af anlægget. Her mødtes arkitekter og ansatte fra alle fagområder i ZOO 20 uger i træk til idémøder, hvor alt fra dyrevelfærd og foder til indretning af restaurant og publikumsområder blev vendt og drøftet og beskrevet.

”Jeg glæder mig meget til de to beboere ankommer, og jeg håber virkelig de vil sætte pris på deres to-værelses Frederiksberglejlighed,” som Bjarke Ingels afrundede sin tale.

Scroll To Top