Vinder af Bygningspræmieringsprisen 2018

Vinder af Bygningspræmieringsprisen 2018

I anledning af Arkitekturens Dag 2018 uddelte Herning Kommune Bygningspræmieringsprisen 2018. Det er med stor glæde, vi kunne konstatere, at hele to vores projekter blev tildelt prisen.

I Herning Byråd hædres hvert år projekter af høj arkitektonisk kvalitet. Det sker blandt andet med et håb om at inspirere kommende bygherrer til at lægge vægt på arkitektur, så kommunen udvikler sig i en smuk og bæredygtig retning.

Til Bygningspræmieringsprisen var nomineret seks projekter, der i niveau og kvalitet har hævet sig over resten med en overbevisende arkitektonisk formgivning og placering i forhold til omgivelserne. Prisen gik i år til hele til tre forskellige pladser.

2018’s første Bygningspræmieringspris blev tildelt forpladsen, som vi står bag, og ankomstbygningen ved Jyske Bank Boxen, der er tegnet af CUBO Arkitekter. Byrådsmedlem (V) Ulrik Hyldgaard overrakte prisen med følgende ord om projektet:

– Prisen gives for et overbevisende projekt, som danner en fleksibel og funktionel sammenhæng med Jyske Bank Boxen, messehallerne samt ankomst og parkeringsarealerne. Projektet fremstår som en robust førsteetape af områdets transformation til en multifunktionel ramme for oplevelser og events. Projektet har høj kvalitet i formgivning og materialevalg og passer til stedets store skala.

Desuden modtog vores projekt på gågaden i Herning prisen. Projektet havde til formål at opfylde ønsket om en samlet og genkendelig identitet for Herning samt at gaderne skulle ses i sammenhæng med udformningen af den øvrige Herning Bymidte.

– Prisen gives for en helstøbt renovering af Herning gågade med nye belægninger og indretning. Projektet indeholder spændende og unikke løsninger, som underbygger ønsket om den levende by med en stærk identitet. Den gennemgående granitbelægning giver et flot helhedsindtryk med integreret afvandingsløsninger og vandelementer. Projektet har en meget høj kvalitet i formgivning, materialevalg og detalje, sagde Ulrik Hyldgaard i sin tale til prisvinderen.

Vi er utrolig stolte af projekterne og taknemmelige for de priser, de har medført.

 

Foto: Carsten Ingemann

Scroll To Top