Klimaprojektet i Kokkedal vinder pris

Klimaprojektet i Kokkedal vinder pris

I sidste uge blev det årlige Byplanmøde afholdt i Hjørring. Fagfolk, ledere, politikere og private rådgivere fra hele landet deltog. På mødet skulle vinderen af dette års Byplanpris kåres. Byplanprisen belønner i år de kommuner, der har haft succes med både byudvikling og borgerinddragelse. Til prisen var Fredensborg, Esbjerg og Vejle kommune nomineret, og selvom Fredensborg Kommune primært var nomineret for det meget succesfulde klimasikringsprojekt i Kokkedal, måtte vi finde os i, at Esbjerg løb med sejren – og tillykke med den.

Ud over juryens officielle afgørelse stemte de omtrent 700 deltagere om, hvem der skulle vinde publikumsprisen, der blev uddelt i samme anledning. Og blandt de mange fagfolk var der ingen tvivl: Vores store byudviklings- og klimatilpasningsprojekt i Kokkedal fik en overvældende sejr. I en pressemeddelelse udtaler Lars Simonsen formand for Plan-, miljø- og klimaudvalget i Fredensborg Kommune

– Vi har fået denne pris af fagfolk, som hver dag arbejder intenst på at løse de øgede klimaudfordringer på nye og intelligente måder. Derfor er der god grund til, at vi både kan være stolte og beærede over denne pris, og at fagfolkene synes, at vi har gjort det godt i Kokkedal samt at arkitekterne fra Schønherr virkelig har tænkt innovativt.

Foto: Leif Tuxen

I Kokkedal benyttede vi klimatilpasningen som redskab til at forbinde de adskilte dele af byen, til at skabe nye mødesteder, til at skabe tryghed og til at bringe naturen tættere på borgerne. Vi udførte projektet med en ambition om at skabe et klimasikringsprojekt, der kunne inspirere lignende projekter i fremtiden.

Vi er som altid ydmyge, men naturligvis stolte af den positive modtagelse, projektet har fået og takker for æren.

Foto: Carsten Ingemann

Scroll To Top