Arkitekt om Ghettoplanen: Rækker vores fantasi virkelig ikke længere end at rive velfungerende boliger ned og tvangsforflytte folk? Come on

Arkitekt om Ghettoplanen: Rækker vores fantasi virkelig ikke længere end at rive velfungerende boliger ned og tvangsforflytte folk? Come on

Lørdag den 24. november bragte Politiken en kronik af Rikke Juul Gram, partner og kreativ direktør i Schønherr. Kronikken præsenterer en mere kreativ – og bogstaveligt talt konstruktiv tilgang til de udsatte boligområder i Danmark. Rækker vores fantasi virkelig ikke længere end til at rive velfungerende boliger ned og tvangsforflytte folk? Rikke Juul Gram påpeger, at der findes bedre måder at hjælpe de belastede boligområder på end at rive husene ned. I stedet foreslår hun, at vi gør ghettoerne større og rigere. Vi bør hjælpe de svageste direkte.

”For at sige det på jysk er det for sølle, at bulldozeren er det eneste, samfundet kan tilbyde, når vi vil løse de belastede boligområders problemer. Vi gentager i virkeligheden de samme fejl, der har skabt problemerne. Vi stirrer os blinde på enkelthederne, objekterne – bygningerne, husene – og forholder os slet ikke til det enorme potentiale, der kan findes ved at se på helheden: på sammenhængen, på landskabet – på al den døde luft, der findes i dé belastede byområder, vi har givet det grimme og stigmatiserende ghettonavn.”

Du kan læse hele artiklen her.


Kokkedal før vores projekt


Kokkedal efter vores byudviklings- og klimatilpasningsprojekt
Foto: Thøger Sørensen.

 

Scroll To Top