Nyt aktivitetscenter vil huse brugere af naturen under samme tag

Nyt aktivitetscenter vil huse brugere af naturen under samme tag

Endelig ser projektet om et aktivitetscenter i Faaborg ud til at blive en realitet. Det sker, efter Lokale og Anlægsfonden netop har bevilget 3,5 millioner kroner til byggeriet. Schønherrs illustrationer af Gåsebjergsand Aktivitetscenter på Fyn blev i ugen op til jul anvendt i en pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden om netop dette. Illustrationerne viser, hvordan vi gennem et aktivitetscenter skaber et samlingspunkt for naturens brugere, hvor de har rig mulighed for at udfolde sig ved Svanninge Bakker ved Faaborg.

Samlingspunkt for et aktivt udeliv
I området kendt som Svanninge Bakker ligger Gåsebjergsand i en tidligere grusgrav. Stedet har i mange år fungeret som naturlegeplads med mange tiltag og aktiviteter for børn og aktive sjæle. Området er et stort trækplaster for Faaborg, såvel som hele Sydfyn. Faaborg Kommune og Naturstyrelsen har i fællesskab ønsket at bygge ovenpå denne succes ved at skabe et kraftcenter, der kan være samlingspunkt for byens motionsklubber, spejdere, skoler og daginstitutioner. Det ønske har vi arbejdet med at opfylde ved at skabe et aktivitetscenter for udeliv, motion og natur. Centret skal samle institutioner og klubber under samme tag i den smukke natur nord for Faaborg. Projektet gør gennem små tiltag området lettere tilgængeligt og understøtter ønsket om, at naturen og oplevelserne skal være til gavn for flest muligt.

I fremtiden vil aktivitetscentret understøtte den udprægede interesse for at dyrke det aktive udeliv, give foreningerne bedre muligheder og invitere nye brugere til området. Aktivitetscentret skal skabe rammerne for, at foreninger og løst tilknyttede brugere mødes på tværs. Det skal huse foreninger, selvorganiserede brugere, institutioner og dem, som endnu ikke har et sted at holde til, men ønsker at være aktive i naturen.

 

Brugerne bliver hinandens inspirationskilde
Udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden Oliver Vanges siger om projektet:

– Projektet indgår som en del af Lokale og Anlægsfondens fokus på at udvikle støttepunkter i naturen og kobler spejderlivet med det udendørs idrætsliv. Det er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder med at kombinere forskellige typer af støttepunkter i naturen, så flere brugertyper af naturen kan dele, mødes og inspirere hinanden til at være aktive i det grønne.

Huset udformes oven på en støbt betoncirkel på 615 kvadratmeter, der skaber fundamentet for en bygning, der er tilgængelig fra alle sider. Centret rummer et forenings- og opholdsrum, der er i tæt forbindelse med husets fælles køkken. Fra naturen er der direkte adgang til toiletter. En overdækket terrasse skal skabe rammerne for velkomst og informationsformidling, mens udekøkken og solterrasse er under åben himmel. Desuden etableres bil- og cykelparkering samt cykelvask og reparationsfaciliteter, til de der måtte have brug for det efter en cykeltur i det naturskønne område.

Naturstyrelsen ejer arealet og er bygherre, men huset udlejes til Faaborg-Midtfyn Kommune.

Vi er utrolig glade for, at projektet nu ser ud til at blive en realitet. Vi ser frem til, at aktivitetscentret står færdigt og bidrager til en let tilgængelig naturoplevelse for aktive brugere i og omkring det smukke sydfynske landskab.

Scroll To Top