Marina City bliver Koldings nye bæredygtige bydel ved fjorden

Marina City bliver Koldings nye bæredygtige bydel ved fjorden

Schønherr har siden 2018 rådgivet Kolding Kommune og havnens brugere i udviklingen af Marina City, der med over 1000 bådpladser bliver én af nordens største lystbådehavne.

Politikerne i Kolding Byråd sagde sidst i december ja til planerne for udviklingen af Marina City. Dermed er plangrundlaget på plads for en ny bæredygtig bydel med en topmoderne lystbådehavn med plads til fritidsaktiviteter, liberale erhverv, havnepromenade, en ny strandpark og ca. 350 boliger med udsigt det imponerende fjordlandskab. Målet er, at den nye lystbådehavn samt de første byggerier kan tages i brug i 2023.

Udformningen af Marina City tager inspiration i naturens former og kommer til at ligge som en naturlig forlængelse af fjordens landskab. Marina City er i høj grad en offentlig bydel der bringer borgere i Kolding og turister tæt på sejlerlivet og den storslåede natur. Livet langs fjordens og lystbådehavnens kant samles omkring en promenade med pladsdannelser og aktivt udeliv. Bydelens bebyggelser underlægger sig det store landskab og markere sig højest tættest på Kolding by, hvorefter bygninger og funktioner trapper ned ud mod fjorden og det rekreative liv.

Marina City bliver DGNB certificeret og udviklingen af projektet tager afsæt i bæredygtige målsætninger inden for materiale- og ressourceforbrug. Projektet udføres af stedhørende materialer og aktiverer lokale aktører inden for teknologiske løsninger for at sikre skabelsen af en robust og intelligent bydel.

Scroll To Top