Stod dit hus under vand i 1872?

Stod dit hus under vand i 1872?

I forbindelse med klima- og kystsikringsprojektet ”Strøby Egede og vandet” blev der i går, d. 10. marts 2022, sat klistermærker op i byen for at markere 150-året for den store stormflod i 1872, hvor vandet nåede 2,80 m. over dagligt vande.

KLIK HER og se nyhed om eventet hos TV2Øst.

Schønherrs praktikanter Tekla Camilla Korsholm og Emil Koch Pedersen har designet klistermærkerne og satte dem selv op i samme højde på lygtepæle og skilte i byens rum.

Klistermærkerne skal formidle, hvor vandet i dag ville nå til ved en stormflodshændelse svarende til katastrofen i 1872. Det betyder, at klistermærkerne på nogle lygtepæle kom til at sidde 20 cm. over jorden og andre steder højere for at markere kote 2,80 over almindelig daglig vande i Køge Bugt. Samtidig skal klistermærkerne vække borgernes interesse for klimasikring af Strøby Egede og ikke mindst de kommende borgermøder.

Ved begivenheden deltog også Bent Hummelmose fra Stevns Kommune og Sanne Slot Hansen fra Schønherr.

KLIK HER og se mere om Schønherrs arbejde med at samtænke kystbeskyttelse, byudvikling og naturpark i Strøby Egede – en kystby med Køge Bugt og Tryggevælde Å på hver sin side af byen.

KLIK HER for mere info om Stevns Kommunes arbejde og kommunens kommende borgermøder om projektet.

Scroll To Top