Ny klimavenlig bydel – Læs om Køge Nord i BYGGERI+arkitektur

Ny klimavenlig bydel – Læs om Køge Nord i BYGGERI+arkitektur

BYGGERI+arkitektur taget en snak med landskabsarkitekt og bæredygtighedsansvarlige, Jakob Sandell Sørensen, om Schønherrs arbejde i Køge Nord. I Køge Nord forbereder vi, før selve byen bygges, en hel ny bydel med klima- og regnvandsløsninger i stor skala ved at etablere et sammenhængende system af blågrønne løsninger.

Ved at planlægge landskab før byggeri minimeres miljøaftryk og økonomi, og samtidig tilføjer vi store nye naturværdier til området.

I Køge Nord er der bl.a. fokus på klimavenlige løsninger, der med naturens egne mekanismer renser vandet og binder næringsstoffer:

”Vi prøver at lave løsninger som egentlig gør det, naturen selv ville gøre, hvis ikke det var landbrugsjord. I et urørt naturområde vil planterne bruge næringsstofferne f.eks. kvælstof og fosfor. De bliver bundet i planternes rødder eller dens overjordiske dele via vandet, som planterne suger op. Det er sådan set det, vi prøver at kopiere” – Jakob Sandell Sørensen.

Projektet for Køge Kommune og Klar Forsyning bliver til i samarbejde med Envidan.

KLIK her for mere om vores arbejde i Køge Nord.

KLIK her for at læse artiklen online:

 

 

Scroll To Top