Vores bæredygtighedsansvarlige er medforfatter til ”Cirkulær økonomi i landskabsarkitekturen”

Vores bæredygtighedsansvarlige er medforfatter til ”Cirkulær økonomi i landskabsarkitekturen”

Jacob Sandell-Sørensen, Schønherrs bæredygtighedsansvarlige, er medforfatter til eksempelsamlingen ’Cirkulær økonomi i landskabsarkitekturen’, som indeholder vejledning til og eksempler på, hvordan landskabsarkitekter via genanvendelse og cirkulært design bidrager til den grønne omstilling og minimerer de negative konsekvenser af klimaforandringerne.

‘Køge Nord’ som eksempel i 2. udgave af ’Cirkulær økonomi i landskabsarkitekturen’
Der er netop kommet en ny, opdateret version af eksempelsamlingen, der indeholder nye eksempler på cirkularitet i landskabet. Et af de nye eksempler er Schønherrs projekt for den nye bæredygtige bydel ’Køge Nord’ – et 130 ha stort område, hvor vi udvikler tekniske og landskabelige løsninger, som bl.a. skal opbevare og rense regnvand inden udledning. En række delanlæg udgør en samlet blå-grøn struktur, der skal fungere som tekniske og rekreative anlæg for den kommende, nye bydel.

’Cirkulær økonomi i landskabsarkitekturen’ er gratis. KLIK PÅ MAGASIN-FORSIDEN herunder for at downloade den nye 2. udgave:

KLIK HER her for at se mere om Schønherrs arbejde med projektet i Køge Nord.

”Cirkulær Økonomi” – nu også på engelsk:
For at imødekomme den store internationale interesse for vejledningen er den nye, opdaterede version også udkommet på engelsk.

KLIK HER for at downloade den engelske version.

Interview med Schønherrs bæredygtighedsansvarlige i det norske ’Arkitektnytt’
Eksempelsamlingen kommer bredt ud i verden – senest er udgivelsen omtalt i det norske fagblad ‘Arkitektnytt’, hvor Jakob Sandell Sørensen interviewes. Jakob fortæller bl.a. til det norske magasin, at “landskabsarkitektur i udgangspunktet er grøn” men påpeger samtidig, at landskabsarkitekturen kan gøres endnu mere miljøvenlig og ressourcebevidst. “Vi har forsøgt at finde nogle eksempler på nyligt opførte projekter, i første omgang i Danmark, og beskrevet dem indenfor den systematik og det sprog vi har lavet. Det skal være et dynamisk dokument, som kan vokse,” fortæller Jakob Sandell Sørensen.

KLIK HER og læs det fulde interview med Jakob.

Scroll To Top