SCHØNHERR ER MED I KONKURRENCEN OM NYT VIKINGESKIBSMUSEUM I ROSKILDE

SCHØNHERR ER MED I KONKURRENCEN OM NYT VIKINGESKIBSMUSEUM I ROSKILDE

I team med Foster + Partners og Mikkelsen Arkitekter skal Schønherr deltage i konkurrencen om Nyt Vikingeskibsmuseum i Roskilde.
(Topfoto: Nigel Young, Foster + Partners)

Vi er meget glade for denne mulighed for at give bud på hvordan man kan klima- og fremtidssikre vikingeskibene – en enestående del af vores kulturarv.
Samtidig skal vi foreslå en ny plan for museumsområdet som kan understøtte og udtrykke vikingernes liv og tid, og skabe en mere naturlig og indlevet sammenhæng og åbenlyse forbindelser mellem byen, havnen og fjordlandskabet.  Kulturarv, klimasikring og stedsidentitet er tre af Schønherrs absolutte kernekompetencer, som vi glæder os til at sætte i spil. Og da vi samtidig har dannet hold med nogle meget spændende samarbejdspartnere, kan vi næsten ikke vente med at komme i gang, ” fortæller, Rikke Juul Gram, der er partner og kreativ direktør.

Museets fremtidsplaner
Vikingeskibshallen i Roskilde har gennem en årrække været nedrivningstruet, da den ikke længere kan sikre museets 5 unikke vikingeskibe, der både trues af sollys og det stigende havvand. Nu er det i stedet besluttet, at den ikoniske hal, tegnet af arkitekt Erik Christian Sørensen, skal transformeres. Vikingeskibene skal sikres i en ny bygning – og foruden nye velkomst- og udstillingsbygninger skal en landskabsbearbejdning aktivere og binde området sammen. Samtidig skal offentligheden have endnu bedre adgang til kysten og fjorden. Det samlede projekt forventes at stå færdigt i 2030.


(Pressefoto, Vikingeskibsmuseet)

Arkitektkonkurrencen
Der har været meget stor interesse for konkurrencen, hvor i alt 42 teams har ansøgt om at deltage.

”Vi er overvældede af den meget store interesse, vi har set fra både danske og internationale tegnestuer, og vi har måtte træffe en del svære valg i udvælgelsen af de fem teams, som nu skal deltage i arkitektkonkurrencen om at skabe rammerne for fremtidens vikingeskibsmuseum”, fortæller direktør for Vikingeskibsmuseet, Tinna Damgård-Sørensen.

”Nu står vi over for en spændende konkurrence, hvor de fem udvalgte teams skal give deres bud på, hvordan Vikingeskibsmuseet kan udvikles og transformeres – og ikke mindst indfri visionen om, at Nyt Vikingeskibsmuseum skal være et forbillede inden for internationalt, kulturhistorisk og bæredygtigt museumsbyggeri”, tilføjer museumsdirektøren.

Konkurrencen skydes i gang 12. december 2022, og det endelige vinderprojekt offentliggøres i december 2023.

I alt 5 teams er blevet udvalgt til at deltage:

– 3XN A/S med E+N arkitekter, SLA A/S og GXN A/S
– C.F. Møller Danmark A/S med Snøhetta Oslo AS
– Dorte Mandrup A/S med Over Byen Arkitekter ApS og Vogt Landscape Architects AG
– Foster + Partners med Mikkelsen Arkitekter A/S og Schønherr A/S
– Lundgaard og Tranberg Arkitekter A/S med Christoffer Harlang Architects ApS og Marianne Levinsen Landskab ApS

KLIK her for mere info om det nye museum.

KLIK her for mere info om konkurrencen.

Scroll To Top