VIDERE I KONKURRENCEN OM MUSIKHUSPARKEN

VIDERE I KONKURRENCEN OM MUSIKHUSPARKEN

”Vi er glade og stolte af at være gået videre i konkurrencen om en samlet plan for hele Musikhusparken midt i hjertet af Aarhus. Nu glæder vi os til at lytte til borgernes kommentarer og til dialogen med bygherre, inden vi fortsætter arbejdet med projektet på et mere detaljeret niveau,” fortæller Rasmus Stougaard, der er associeret partner hos Schønherr.

Habitats og billedhugger Morten Stræde er tilknyttet Schønherrs team som konsulenter.

I alt to hold er videre til 2. fase, der består i forhandling og yderligere bearbejdning af konkurrenceforslaget.

Konkurrencen, udskrevet af Aarhus Kommune og Musikhuset Aarhus, handler om at skabe en ny bypark i Musikhusparken, der kan optage James Turells store SKYDOME i parken som en del af helheden, samtidig med at naturen bringes tættere ind i byen. Ambitionen er at vise vejen for fremtidens grønne byrum i større byer, hvor der er plads til både et fredfyldt hverdagsliv og byens små og store fester.

ORIGINALT OG ROBUST HOVEDGREB

Af dommerbetænkningen fremgår det, at Schønherrs forslag har et ”originalt og robust hovedgreb”, der: ”på fornem vis formår at iscenesætte de omkringliggende institutioner og områdets rolle som et kulturelt Akropolis i Aarhus.”

Samtidig konkluderer dommerkomitéen, at ”læsningen af stedets rolle i byen vidner om stor indlevelse og forståelse for områdets betydning i Aarhus.”

Se mere om konkurrencen/vores forslag her: https://musikhusparken.aarhus.dk/forslag-aarhus-bypark/

 

Scroll To Top