Karens Minde Aksen er Årets Byggeri

Karens Minde Aksen er Årets Byggeri

”Sammenfattende repræsenterer Karens Minde Aksen en vellykket syntese af funktion, æstetik, bæredygtighed og lokalsamfundets interesser. Dette projekt er et skoleeksempel på, hvordan byggeri kan berige en by, gøre den mere robust over for klimaforandringer og fremme fællesskabet.”

Sådan lyder dommerkomitéens opsummering af motivationen for at tildele Karens Minde aksen en delt førsteplads som Årets Byggeri i kategorien uderum.

Prisen blev overrakt ved et arrangement i Karens Minde Kulturhus, hvor Scott Hollingsworth, formand for dommerkomitéen, motiverede prisen og repræsentanter for bygherrer, rådgivere, udførende, leverandører og borgerne i Sydhavn var mødt op.

Tusind tak til dommerkomitéen for anerkendelsen.

Tusind, tusind tak til de to bygherrer og alle involverede, der har bidraget til realiseringen af Karens Minde Aksen.

FAKTA Årets Byggeri og Karens Minde Aksen

Årets Byggeri er en national hæderspris, der uddeles hver december af Magasinet Byggeri for at hædre årets bedste og vigtigste byggerier og uderum for deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning.

Karens Minde Aksen er udviklet og realiseret af Schønherr, WSP Danmark, Vida Local og Ebbe Dalsgaard A/S med Københavns Kommune og HOFOR som bygherrer.

Foto: Schønherr/ Jørgen Becker-Christensen. 

Scroll To Top