Schønherr på vinderhold af alsidig totalenterprise i Ikast

Schønherr på vinderhold af alsidig totalenterprise i Ikast

Vinderne af totalenterprisekonkurrencen skal udforme et område på 42 hektar i Ikast-Brande Kommune ud fra oplægget ‘Vision Vestergade’. 

visionvestergade_06

Ikast-Brande Kommune ønsker at udvikle et fysisk knudepunkt, der ”samlokaliserer” en styrket socialøkonomisk indsats og samtidig kan medvirke til at kickstarte etableringen af 100 socialøkonomiske og -ansvarlige arbejdspladser. Desuden skal der skabes nye fysiske rammer for dele af kommunens fritids- og foreningsliv.

Under CC Contractor var Schønherr naturligt nok ansvarlige for landskabsbearbejdningen i konkurrenceforslaget, mens Cubo stod for bygningsarkitekturen. Der er mange interessenter og ønsker at tage hensyn til i projektet. Udover faciliteter til Ikast Rideklub og Gartneri Garland omfatter projektet også multihal, skatepark, siddelund og flere andre rekreative løsninger. I tidernes morgen hed projektet, meget sigende, ‘Vild vision’, og udbudsmaterialet bød på det bekræftende udsagn: “Vision Vestergade er et helt vildt fedt projekt.”

Ideerne bag vision Vestergade er forfriskende og nyskabende, og også derfor er vi hos Schønherr særligt glade for at skulle være med til at formgive rammerne for fremtidens sammentænkning af foreningsliv og socialøkonomisk arbejde. Vi er glade for, at netop landskabet og bygningerne i så høj grad ved deres dialog skaber vinderforslagets sammenhæng og udtryk – og at dommerkommiteen også lægger vægt på denne helhed:

Dette forslag er dét, der samlet set tilfredsstiller kernebrugerne bedst – det vil sige Rideklubben, det økologisk drevne Gartneri Garland samt Vision Vestergades øvrige brugere – og derved skaber gode rammer for den ”samlokalisering” af både foreningsliv, arbejdsmarkedsinitiativer og fritidsaktiviteter, som vil kunne fremme den sociale ansvarlighed og skabe grobund for nye socialøkonomiske arbejdspladser.

Vi krydser nu fingre for at det vil lykkes at skaffe finansieringen til at virkeliggøre denne stærke, vildt fede vision.

visionvestergade_04

Scroll To Top