FREDENSBORG SLOTSHAVE VINDER EUROPA NOSTRA-PRISEN

FREDENSBORG SLOTSHAVE VINDER EUROPA NOSTRA-PRISEN

Restaureringen af Fredensborg Slotshave er en af dette års vindere af Europa Nostra-prisen. Projektet hædres i kategorien bedste restaureringsprojekter, og juryen kalder restaureringen ’an exemplary redesign of a historic garden’.

Formålet med restaureringen af Fredensborg Slotshave er at bevare og genopfinde hovedstrukturerne fra barokhavens grundlæggelse i 1720. Samtidig synliggøres det imponerende ”gesamtkunstværk”, der oprindeligt omfattede både slottet, haven, skulpturerne og landskabets udformning.

Europa Nostra-prisen er EU-prisen for kulturarv, der har til formål at beskytte og fejre Europas kulturelle arv. I år hædres 24 projekter fra 18 forskellige EU-lande.

Klik her og læs mere om, hvorfor netop Fredensborg Slotshave modtager prisen.
Klik her og læs mere om Schønherrs arbejde på Fredensborg Slotshave.

Scroll To Top