Rådhustorvet i Vejle indvies

Rådhustorvet i Vejle indvies

I fredags blev Rådhustorvet i Vejle indviet i strålende solskinsvejr.

Rådhustovet er byens historiske centrum og samlingsplads, og Schønherr har transformeret hele torvet, så det i fremtiden fortsat kan danne ramme om byens mange begivenheder. En ny belægning af nye og genbrugte granitsten skaber en sammenhængende flade, der sikrer fri færdsel for bløde trafikanter og samtidig udgør et solidt underlag for gennemkørende trafik. De gamle brosten er taget op og skåret til, og der er genbrugt sokkelsten fra en af Vejles ældste bygninger.

Rådhusets hovedtrappe er forlænget ud mod den skrånende plads, og den majestætiske bygning træder nu tydeligt frem. Torvet blide skråning inviterer til ophold, små grupper af træer skaber liv, og løst inventar kan flyttes rundt efter behov og årstid.

Centralt på torvet er en vandkunst af billedkunstner Jesper Rasmussen integreret i belægningen. Værket består af 3 aflange spejlbassiner, der leder vandet ned til resonansbrønde under torvet. De tre vandløb er en reference til byens historie med tilknytning til fjord, bakker og rindende vand – og kan overdækkes, hvis torvet skal bruges til eksempelvis arrangementer.

Rådhustorvets nye udformning skaber et demokratisk rum, der kan tage imod de traditioner og nye tiltag, som byens borgere værdsætter. Samtidig kan det tåle at stå tomt tilbage, når alle er gået hjem.

Klik her og se flere billeder fra dagen i Vejle Amts Folkeblad.
Klik her og læs mere om projektet.

Scroll To Top