Lisbjerg Genbrugsstation nomineret til Betoninnovations Prisen – HJÆLP OS MED AT STEMME

Lisbjerg Genbrugsstation nomineret til Betoninnovations Prisen – HJÆLP OS MED AT STEMME

”Lisbjerg Genbrugsstation er nomineret til Betoninnovations Prisen, fordi byggeriet udgør et innovativt, håndgribeligt eksempel på potentialet i at genanvende byggematerialer som beton og træ i nye helheder. Overalt, hvor det har været muligt, er der brugt genbrugsmaterialer, og den anvendte beton er indleveret af genbrugsstationens kunder og herefter nedknust og genanvendt i byggeriet. I alt udgør genbrugte og genanvendte materialer ca. 75 pct. af projektet, og samtidigt er der tænkt både æstetik, landskabelig indpasning og også fremtidig fleksibilitet ind i designet.”

Sådan lyder motivationen for nomineringen af Lisbjerg Genbrugsstation ved jurymedlem Julian Weyer,  arkitekt og partner i C.F. Møller Architects.

Da Betoninnovations Prisen er en publikumspris, har vi brug for din stemme inden d. 15. maj. Du kan læse mere om de nominerede projekter til Betoninnovations Prisen og afgive din stemme ved at KLIKKE HER:

Lisbjerg Genbrugsstation er udviklet af Schønherr som totalrådgiver i tæt samarbejde med LOOP Architects og Sweco, der har været ingeniør på projektet. Kredsløb er bygherre og ordregiver, mens IBF er betonproducent og Danjord er entreprenør.

I udviklingen af genbrugsstationen har en af de bærende ambitioner været at sikre en stærk sammenhæng mellem det omgivende, rekreative areal og selve genbrugsstationen. Selve udformningen sikrer en tryg og logisk brugeroplevelse – uden at gå på kompromis med effektiv og sikker drift – og som et helt centralt element er kundetrafikken adskilt fra den driftsmæssige trafik. Dette skaber et mere sikkert miljø for såvel kunder som personale.

I egen bygningsfysisk både indeholder og demonstrerer Lisbjerg Genbrugsstation, at dét vi traditionelt opfatter som affald i virkeligheden kan være en spændende ressource til nye byggerier,” forklarer Rasmus Stougaard fra Schønherr, der har stået for logistik og alle uopvarmede konstruktioner i et godt samarbejde med Loop Architects, som har udformet mandskabsfaciliteterne.

Betoninnovations Prisen 2023 uddeles af Dansk Beton, og vinderen offentliggøres d. 1. juni 2023 til Betonens Prisfest.
De øvrige nominerede projekter er Fremtidens Gårdhave og Børnehuset Svanen.

Læs mere om Lisbjerg Genbrugstation ved at KLIKKE HER.

Scroll To Top