Schønherrs arbejde med klimatilpasning – herunder visions- og planlægningsarbejde – er bredt repræsenteret i det seneste nummer af magasinet LANDSKAB med teamet: ”Vandets landskaber”.
COPENHAGEN ISLANDS
Du kan bl.a. læse om Copenhagen Islands, Schønherrs bidrag til sidste års Venedig Biennale – en vision og fremtidsscenarie for udvikling af et blå-grønt København baseret på naturbaseret klimatilpasning med udgangspunkt i det underliggende landskab.
KLIK HER og læs artiklen ”Copenhagen Islands – En vision for et fremtidssikret København”
Sanne Slot Hansen, associeret partner og specialist i klimatilpasning, reflekterer over arbejdet med Copenhagen Islands:
”Copenhagen Island har rejst diskussioner, som ellers kan være svære at tage fat på, da det sætter spørgsmålstegn ved nogle selvfølgeligheder og det udgangspunkt, vi har i dag, når vi ønsker at imødegå klimaforandringer og stigende havvandstande.”
KLIK Her og læs mere om Copenhagen Islands.
TILBAGETRÆKNING – PLANLÆGNINGSVÆRKTØJ FOR KLIMATILPASNING
I samme nummer kan du også læse et interview med associeret partner og fagansvarlig for planlægning og proces, Sofie Yde, om tilbagetrækning – et af klimatilpasningens uudnyttede planlægningsværktøjer.
KLIK HER og læs artiklen: ”At trække sig for vandet – den langsigtede løsning”
Sofie er i dialog med Karsten Arnbjerg-Nielsen og Anna Aslaug Lund om emnet:
”Vi har brug for en langsigtet national plan som siger, hvor meget areal vi skal have til det ene og det andet. Hvad skal vi beskytte for enhver pris? Hvad skal vi opgive over tid? Hvilke byer skal afvikles?
Det KAN ikke håndteres lokalt.” – Sofie Yde”Fremadrettet kommer vi til at bruge en meget større andel af den samlede økonomi på at genopbygge efter naturkatastrofer som fx oversvømmelser. På den måde vi byudvikler i dag, investerer vi kæmpe summer i områder, der har relativt kort levetid, eller som bliver meget dyre at holde tørre.” – Sofie Yde
”Det der sker lige nu, er på mange måder dybt uansvarligt. Vi har en masse udviklere, som investerer store summer i at bygge boliger, der sælges videre til folk, som ingen anelse har om oversvømmelsesrisici. Udviklerne tjener penge og sender problemet videre til de fremtidige beboere.” – Sofie Yde