A. P. MØLLERS HOVEDSÆDE


Bygherre/ordregiver: A. P. Møller

Bygningsarkitekt: Henning Larsen Architects

Status: Realiseret 2001-2006

Areal: Området med bygninger udgør i alt 25.000 m²


Landskabsarbejdet omfatter: Forplads, kantinegård, gårdhave, passage samt reetablering af havnesarealet ud mod Langelinie. Det landskablige hovedgreb på forpladsen er en hævet grønning, der er kantet af en massiv granitstøttemur. På grønningen er placeret trægrupper af akacietræer.

Den kvadratiske gårdhave er opbygget som et græstag på et bygningsdæk, og består af et græsklædt felt kantet med granitfliser. Beplantningen består af tibetansk kirsebær i en cirkulær bund af vintergrønt. Kantinegården, der består af to niveauer forbundet af en trappe, har ligeledes granitflisebelægning. Et aflangt spejlbassin løber på langs af rummet – med en skulptur placeret i den ene ende af bassinet. Langs med reposet er der specialfremstillede, glasblæste plantepotter, som er lavet af rustfri rustfri stål. I vinterhalvåret med buksbom og i sommerhalvåret med blå hortensia.

I passagen og langs havnearealet er der genbrugt brosten fra eksisterende anlæg.

Foto: ABC Luftfoto