Foto: Anders Sune Berg
Foto: Anders Sune Berg

Kannikegården


Bygherre/ordregiver: Menighedsrådet for Ribe Domsogn

Bygningsarkitekt: Lundgaard & Tranberg ved Erik Fransen

Ingeniør: Oesten Ingeniører

Entreprenør: Jorton

Status: Realiseret 2016

Areal: 700 m²

Anlægssum landskab: 2 mio. DKK


For ca. 1000 år siden lå her et kannikekloster, hvor kun ruinen ligger tilbage under det nyopførte menighedshus for Ribe Domsogn: Kannikegården.

Lundgaard & Trandberg Arkitekter har tegnet bygningen, hvor tagflader og teglnuancer sammenholder det nye hus med Ribes arkitektur og stemning.

Schønherr har på tilsvarende måde tilpasset Kannikegårdens omgivelserne til byen, som en naturlig afslutning af projektet for Ribe Domkirkeplads fra 2012, som bygningen støder op til.

Det har været hensigten at lave en løsning, der rammer Ribes charmerende skæve, robuste og smukke historie. Have, belægninger og trapper er nænsomt tilpasset bygninger, gade og plads, så Kannikkegården som helhed bliver en naturlig del af byen. Havens rå betonstøbninger og granitbelægningerne giver en god harmoni med både historiske mursten og Kannikegårdens nye teglskaller.

Den frodige, grønne have er baggrund for ruinen, der ses fra Domkirkepladsen. Dette svarer til oplevelsen af Ribes mange kik ind gennem porte og låger til byens baggårde og haver.


 

Foto: Anders Sune Berg
Den frodige, grønne have er baggrund for ruinen, der ses fra Domkirkepladsen. Dette svarer til oplevelsen af Ribes mange kik ind gennem porte og låger til byens baggårde og have
Foto: Anders Sune Berg
Foto: Anders Sune Berg
Foto: Anders Sune Berg
Foto: Anders Sune Berg
Foto: Anders Sune Berg
Foto: Anders Sune Berg
Foto: Anders Sune Berg
Foto: Anders Sune Berg