Projekt: Visionsplan Lolland-Falster – Grønne erhverv, klimatilpasning og destinationsudvikling

Bygherre/ordregiver: Business Lolland Falster: Mikkel Wesselhoff, CEO

Ydelse: Visionsplan, totalrådgivning, klimasikring og arealudvikling

Status: Igangværende

Schønherr er totalrådgiver for forretningsorganisationens visionsplan for vækst, innovation og grøn omstilling. Forretningsplanen identificerer en række synergieffekter, som kobler forretningsinvesteringer med eksempelvis kystsikring og destinationsudvikling. Denne kortlægning danner grundlag for udvikling og igangsættelse af en række forsøgsprojekter.

Lolland og Falster er i en situation, hvor der skal ske forandringer for at omdanne regionen til Danmarks centrale knudepunkt for vækst, innovation og grøn omstilling.

Det er store ambitioner, men det er ikke første gang i historien, at den form for transformation har fundet sted. Se blot på hovedstaden! – for 40 år siden var København den dystre plet på Danmarkskortet, hvor ikke mange udenfor byen drømte om at leve. I dag er billedet et andet, og det er ikke på grund af tilfældets magi. Det handler om visioner og deraf følgende målrettede, fysiske indsatser og på flere sammenhængende områder.

Det er velkendt, at der i dag er mange udfordringer på Lolland og på Falster, men det hører med til billedet, at der også er en masse positive historier, ildsjæle og gode idéer som trækker i den positive retning. Læg hertil alle de kulturelle pejlemærker og skønne landskaber, så er der mange potentialer at arbejde med.

Der er allerede mange planer og delplaner om turisme, klima og vækst, men måske mangler der overblik og sammenhæng. Måske tiden kalder på en vision, som kan samle regionen om en fælles identitet, om fælles mål, der kan bære Lolland og Falster ind i fremtiden.

Vi vil vende udfordringerne til fordele. Den kraft, vi bruger til at bekæmpe problemerne, skal anvendes til at søge nye svar. Hvad vi ved, det er det helt banale: at skønhed og fællesskaber kan drive et samfund langt.

Lolland Falster skal vise vejen for resten af verden! – som et ø-rige, hvor natur, bæredygtighed, turisme og bosætning går hånd i hånd med grøn teknologi og energiproduktion i verdensklasse. Et clean-tech ‘Silicon Vally’ som igen kan sætte Danmark på verdenskortet som førende i feltet.